Sollicitatietips

Hoe vaak je ook solliciteert, het blijft spannend. Om te zorgen dat je goed voorbereid bent, hebben we de belangrijkste sollicitatietips voor je op een rijtje gezet: van het maken van je cv tot en met praktische tips voor je eerste werkdag. 


 • Wat te doen als je niet aan alle functie-eisen voldoet? Maar wel die baan wil!

  Ken jij het ook? Je ziet de perfecte baan voorbijkomen, maar helaas voldoe je niet volledig aan het gestelde eisenprofiel, terwijl de functieomschrijving wel al jouw wensen afvinkt. Toch besluit je niet te solliciteren en dat is zonde! Een werkgever zoekt namelijk niet altijd een kandidaat die 100 procent aan alle eisen voldoet. Wij leggen je aan de hand van 5 tips uit hoe je toch die baan weet te bemachtigen. Ook wanneer je niet aan alle functie-eisen voldoet.

 • Online sollicitatiegesprek: 10 handige tips en tricks

  Het wordt steeds gebruikelijker om een sollicitatiegesprek via een online videotool te voeren. Voor de één een zegen, voor de ander wat lastiger. Het is niet erg als je nog niet gewend bent om jezelf in zo’n online setting te presenteren. Een goede voorbereiding is vaak het halve werk. Welke valkuilen moet je vermijden? En hoe bereid je jezelf goed voor? Bekijk onze 10 tips en laat zo online een onuitwisbare eerste indruk achter!

 • Social media en solliciteren: de valkuilen

  Ben jij van plan om te gaan solliciteren? Dan ga je natuurlijk aandacht besteden aan het maken van een curriculum vitae (cv) en een sollicitatiebrief. Maar wist je dat recruiters en werkgevers naast het screenen van je cv en brief ook je social media profielen bekijken? In deze blog lees je de valkuilen van social media en solliciteren.

 • Tips voor het schrijven van een sollicitatiebrief

  Je komt een leuke vacature tegen en bent gelijk enthousiast. Dit is dé vacature voor jou! Maar hoe zorg je ervoor dat jij die baan ook krijgt? Nou, dat begint met een goede sollicitatiebrief. En daar kan iedereen, hoe goed je ook kunt schrijven, wel wat hulp bij gebruiken. In deze blog geven je daarom wat praktische tips voor het schrijven van een sollicitatiebrief.

Pagina 1 van 3